Tamplarie >> Tamplarie PVC

Tamplaria din PVC, cunoscută generic sub denumirea de termopan PVC, sau termopane din PVC, prezintă numeroase avantaje legate de calitățile de izolare termică obținută împreună cu pachetul de sticlă termopan, izolarea acustică, etanșarea la apă și curenții de aer, întreținerea redusă necesară, varietatea mare de culori existente, sau chiar de vopsire, posibilitatea obținerii unor forme personalizate. Deasemenea, PVC-ul este un material rezistent la acțiunea factorilor atmosferici, este inert la acțiunea a numeroase substanțe chimice, este un material greu combustibil, cu proprietăți de autostingere, care nu degajă temperaturi mari comparativ cu alte materiale, reducând astfel riscul propagării incendiului. Profilele din PVC sunt reciclabile, au o rezistenta mare la îmbătrânire, mai bune dpdv termic decât aluminiul și nu sunt cunoscute cazuri când PVC-ul să fi provocat alergii, sau alte influențe negative asupra sănătății oamenilor.

Firma noastră foloseste profile PVC de la producatori consacrati din domeniu, care și au dovedit calitatile în decursul anilor, cum ar fi Veka, Rehau sau Gealan.

PVC-ul adică policlorura de vinil, a fost descoperită la sfârşitul secolului al XIX-lea. Oamenii de stiinta au studiat o substanţă chimică gazoasă nou creată, clorura de vinil.
S-a descoperit că, atunci când gazul a fost expus la lumina soarelui, acesta a suferit o reacţie chimică (în prezent cunoscută drept polimerizare), rezultând un material solid alb. Dar, materialul solid a fost atât de dificil de prelucrat la vremea respectivă, încât a fost considerat nefolositor şi a fost lăsat deoparte în favoarea alte materiale.

Ani mai târziu, în anii 1920, omul de ştiinţă Waldo Semon a fost angajat de către BFGoodrich pentru a dezvolta un cauciuc sintetic care să înlocuiască din ce în ce mai costisitorul cauciuc natural. Experimentele sale au produs în cele din urmă de policlorură de vinil. Asfel, dezvoltatorii produsului a început să folosească PVC-ul într-o varietate de moduri : în tocuri de pantofi, mingi de golf, şi haine de ploaie, pentru a numi doar câteva , iar utilizarea acestui a crescut semnificativ în timpul celui de-al doilea război mondial. Astfel, PVC-ul sa dovedit a fi un excelent înlocuitor pentru izolaţia din cauciuc din cabluri şi a fost folosit în mod intensiv pe navele militare americane.

Evident că PVC-ul prezenta un excelent potenţial pentru constructia ferestrelor, care spre deosebire de metalul care conduce frigul sau căldura, menţine o temperatură moderată pe tot parcursul anului, în timp ce lemnul putrezeşte, iar metalul rugineşte. PVC-ul rezistă acţiunii razelor solare, poluării şi ploii. Chiar şi atunci când este zgâriat, acesta afişează culoarea în care a fost fabricat.

În anul 1955, compania germană Dynamit Nobel a produs primul sistem de ferestre din PVC, care a fost urmată de introducerea în 1959 de către Fiberlux a primelor ferestre din PVC în America de Nord.
Calităţile izolatoare şi rezistenţa la intemperii a PVC-ului fac ca acest material să fie adesea utilizat în industria construcţiilor.

Acesta este motivul pentru care PVC-ul este utilizat pentru a face pervaze si ferestre mai eficiente energetic şi rezistente la intemperii. În ultimii ani, ferestre din PVC au devenit tot mai populare, deoarece aspectele cum ar fi reducerea emisiilor de bioxid de carbon şi preţul crescut al combustibililor au devenit probleme serioase.